Kontakt
Aut. klinisk diætist Susanne Elman Pedersen

Mellemmåltider

Knækbrød med sesam

(20 stk.)

Det skal du bruge:
50 g sesamfrø
2 dl fuldkornsdurummel (ca. 125 g)
1 dl hvedemel (ca. 60 g)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 spsk. raps- eller olivenolie
1 dl vand

Sådan gør du:
Bland de tørre ting.
Tilsæt olie og vand, og ælt dejen sammen.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være tynd, så stykket bliver ca. 30 x 35 cm.
Skær dejen i 20 stykker, og fordel dem på det ene stykke bagepapir.
Bag knækbrødene ved 200° C i ca. 20 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl dem på en rist.

Servering:
Server knækbrødet som mellemmåltid som det er.

Variation:
Du kan erstatte fuldkornsdurummel med andet fuldkornsmel f.eks. fuldkornsspelt- eller grahamsmel.
Tilsæt ½ tsk. stødt kanel eller ingefær.

1 stykke knækbrød:
Energi 250 kJ/60 kcal
Fedt 3 g – Kulhydrat 6 g – Protein 2 g
Kulhydrat pr. 100 g 34 g